суботу, 16 квітня 2016 р.

Спільна робота з онлайновими документами


  Для роботи з електронними документами в Документи Google використовуються прості програмні засоби: текстовий он-лайн редактор Google Documents, табличний он-лайн процесор Google Spreadsheets, програма для роботи з он-лайн презентаціями Google Presentations, графічний он-лайн редактор Google Drawings і засіб створення форм для опитування. Документи під час їх створення та опрацювання зберігаються автоматично через кожні 2–3 секунди, кожна правка фіксується, і можна скористатися функцією відміни та повернення змін так само, як і у звичайній локальній прикладній програмі. Робота користувачів відбувається в реальному часі, тобто якщо один з користувачів змінює вміст документа, то всі зміни одразу ж відображаються й у вікні інших користувачів. З одним і тим самим файлом одночасно може працювати до 200 користувачів, яких автор документа запросив до спільної роботи, вказавши його роль:

 Співавтор – може читати і редагувати документ, зберігати його ко- пію на своєму комп’ютері, а також видаляти і додавати нових співавторів;

Читач – може переглядати вміст останньої версії документа, а також зберігати її на своєму комп’ютері.

  На роботу з електронними документами в ^ Документи Google існує ряд обмежень, які стосуються розмірів і форматів файлів документів, що завантажуються, їх кількості тощо. Ознайомитися із цими обмеженнями можна на сайті www.docs.google.com, вибравши кнопкуЗавантажити та вибравши посилання Типи файлів та обмеження розміру.

  Для того щоб використовувати сервіс ^ Документи Google, потрібно мати свій Google-акаунт. Як його створити, пояснювалось у попередніх пунктах підручника. Щоб отримати доступ до он-лайн офісу потрібно:

1. Відкрити головну сторінку порталу Google www.google.com.ua.

2. Вибрати посилання Увійти в правому верхньому куті вікна.

3. Відкрити свій акаунт, увівши логін і пароль.

4. Вибрати посилання Ще.

5. Вибрати у списку команду Документи, що приведе до відкриття

вікна Документи Google.

Немає коментарів:

Дописати коментар